Nye blå blink sendes nu fra Østervrå

Region Nordjylland tager endnu et skridt mod at styrke akutberedskabet i regionen ved at etablere en akutbilbase i Østervrå. Det betyder, at akut syge borgere kan få hurtigere hjælp.

- Klar gevinst

Region Nordjylland har åbnet en ny akutbilsbase i Østervrå. Fremover vil en nyligt indsat akutbil køre herfra for at forbedre akutberedskabet i det østlige Vendsyssel.

- Akutbilen vil være med til at sikre hurtig og sammenhængende behandling i Østvendsyssel. Det kan borgerne i Nordjylland glæde sig over, for akutbilen kommer til at indgå i det samlede og flydende beredskab, og er dermed en klar gevinst, siger Pia Buus Pinstrup (K), formand for Det Nære Sundhedsvæsen i Region Nordjylland.

Akutbilen er etableret som en del af regeringens akutpulje, og skal styrke det akutte set up i området og forbedre den samlede præhospitale indsats i Region Nordjylland. Akutbilen blev indsat i driften 1. oktober 2023 fra ambulancebasen i Sæby, men rykker nu til sin nye faste placering i den nybyggede base i Østervrå.

Udvalgsformand for Det Nære Sundhedsvæsen i Region Nordjylland, Pia Buus Pinstrup (K), klipper den røde snor til den nye base i Østervrå.

Livreddende førstehjælp og smertebehandling

Akutbilen er bemandet med en ambulancebehandler, der er videreuddannet af regionen og derfor har kompetencer til at behandle syge og tilskadekomne på egen hånd. Akutredderen kan yde livsreddende førstehjælp og smertebehandling, indtil ambulancen ankommer.

Akutbilen sendes som regel kun afsted, hvis regionen vurderer, at akutbilen kan være fremme på skadesstedet inden ambulancen.

Der er på landsplan afsat 276,6 millioner kroner til styrkelse af akutberedskabet frem til 2027.

Region Nordjylland har modtaget 40,2 millioner kroner, som er afsat til akutbilen i Østervrå, en paramedicinerbil på Mors og en præhospital visitationsenhed i Aalborg. Derudover er der også bevilget midler til uddannelse af flere paramedicinere og nyt udstyr til mobil blodprøvetagning.

Yderligere informationer

Akutbiler er en af de præhospitale enheder, som Region Nordjylland råder over. Læs mere her: dpv.rn.dk/Praehospitale-omraader/OePE.

Kontaktpersoner

Pia Buus Pinstrup
Formand for udvalget for Det Nære Sundhedsvæsen, Region Nordjylland
Mobil: 20 88 80 76 | p.pinstrup@rn.dk

Opdateret