Ernæring & Sundhed

Er du optaget af, hvordan kost og ernæring påvirker os? Af betydningen af at få den rette kost og diætbehandling ved sygdom? Af madens smag, konsistens og kvalitet? Elsker du at samarbejde og formidle din viden til andre? Så overvej at læse Ernæring & Sundhed.

I Region Nordjylland er vi praktiksted for studerende, der læser Ernæring & Sundhed.

Uddannelsen har flere studieretninger, men hvis du læser Fødevarer & Ledelse, Diætetik eller Sundhedsfremme, så kan du komme i praktik hos os.  

Hvad laver en bachelor i Ernæring og Sundhed

Det afhænger af hvilken studieretning, du vælger i løbet af dit studie. Men uanset studieretning skal du brænde for at bidrage til at gøre en forskel for patienter eller borgere.  

Du skal holde af at formidle og kommunikere og stortrives i samarbejder, der går på tværs af mange faggrupper - altid med patienter og sundhedsfremme i fokus.

Læser du Fødevarer & Ledelse, kan du få en vigtig rolle i forhold til at sikre madproduktionen til vores patienter. Du kan fx arbejde med

  • At tilrettelægge madproduktionen 
  • At udvikle nye retter til småtspisende patienter
  • Kvalitetskontrol
  • Personaleledelse
  • Indkøb
  • Intern undervisning

Uddanner du dig til klinisk diætist, kan du fx diætbehandle patienter. Du kan også undervise sundhedsfaglige kolleger, pårørende og patienter i ernæring i forhold til en bestemt sygdom. Du kan fx arbejde med:

  • Diætbehandling
  • Ernæringsterapi
  • Undervisning af patienter, pårørende og kolleger fx læger og sygeplejersker

Vælger du retningen sundhedsfremme, kan du fx arbejde med:

  • Behandling af overvægt
  • Fysisk aktivitet
  • Rygestop

De forskellige studieretninger

Kontakt