Telemedicinsk Sårvurdering

Telemedicinsk Sårvurdering er implementeret i alle kommuner og regioner i Danmark. Det har til formål at understøtte et tæt samarbejde på tværs af sektorer. Dermed kan kvaliteten af det samlede sundhedstilbud og behandling af borgernes sår optimeres. 

I et telemedicinsk sårvurderingsforløb indgår (sår-) sygeplejersker i kommunerne, praktiserende læger og specialister på hospitalsafdelinger, som varetager sårbehandling.

Borgere som har mulighed for at indgå aktivt i egen sårbehandling kan også deltage i det telemedicinske samarbejde. Dermed opnår borgeren en øget forståelse for egen omsorg og behandling.

Telemedicinsk sårvurdering omfatter et nationalt it-system (Pleje.net). Dette skal understøtte kommunikationen om sår og udveksling af sår-billeder på tværs af sektorer.


Organisering TeleCare Nord Sår

Telemedicinsk Sårvurdering i Nordjylland organiseres i TeleCare Nord. Dette sker i det tværsektorielle samarbejde om telemedicin. Telemedicinsk Sårvurdering er organiseret med en ”Implementeringsgruppe” og en ”Brugergruppe”. Disse ledes og sekretariatsbetjenes af TeleCare Nord.

 

Implementeringsgruppen bemandes med repræsentanter. Disse repræsentanter skal have kompetencer i forhold til ledelse og organisation. Derudover skal de have et vist kendskab til sundhedsaftaler og organiseringen af sundhedsområdet i kommunen/regionen. Dette kunne eksempelvis være områdeledere, sygeplejeledere, afsnitsledende sygeplejersker, overlæge-niveau. Implementeringsgruppens overordnede formål er at facilitere fortsat udbredelse og implementering af Telemedicinsk Sårvurdering.  Derudover skal implementeringsgruppen implementere en ny løsning for Tele-sår, når dette gør sig gældende.

 

Brugergruppen sammensættes af medlemmer, der har erfaring med at anvende Telemedicinsk Sårvurdering i relation til en klinisk hverdag eller har en baggrund med interesse og kompetencer inden for det kliniske felt.

Gruppen har ansvar for vidensdeling og kompetenceudvikling for sårsygeplejersker i Nordjylland. Dette skal ske mhp. at højne kvaliteten og patientsikkerheden i sårbehandlingen. Derudover skal gruppen arbejde med IT-ændringsønsker og sikre kommunikation og information mellem den lokale brugergruppe og den nationale brugergruppe og forretningsstyregruppe.

 

Links til flere informationer og vejledninger om Telemedicinsk Sårvurdering: