Dagkirurgisk Afsnit i Thisted modtager Patienternes Pris 2023

Om Regionen Sundhed, Sygehuse og Psykiatri

Ro, overskud, god kommunikation og inddragelse kendetegner ifølge indstillinger fra patienter og pårørende Dagkirurgisk Afsnit, Aalborg Universitetshospital i Thisted. Derfor modtager de i år Patienternes Pris.

Dagkirurgisk Afsnit, Thisted 2023

Jeg var blæst bagover over, hvor godt det hele fungerede

En af patienterne har skrevet følgende i sin indstilling:

- Jeg fik en ortopædkirurgisk operation i Thisted og var blæst bagover over, hvor godt det fungerede. Der var en fast sygeplejerske, som "følger" en hele vejen igennem fra goddag til farvel; utrolig godt. Det giver tryghed, at der er et "anker" hele vejen igennem. Jeg kunne også se, at alle de patienter, som var kaldt ind om morgenen til samme tid som mig, blev mødt af deres sygeplejerske - og endda før tid. Det virkede så overskudsagtigt og var med til at give ro.

- Samtaler med fagpersonalet var hele vejen til 10/10 både i forhold til nærvær og kompetence og hensyntagen til mine ønsker. En supereffektiv og strømlinet oplevelse med fuld fokus på patienten undervejs. Den blanding af optimal proces, faglig kompetence og menneskeligt nærvær fra alle jeg mødte, er simpelthen imponerende. Det virker som om, den afdeling har fundet det helt rigtige mix af menneskelighed, faglighed og proces. 1000 tak for topprofessionel behandling.

Stolt og ydmyg afsnit

Helle Isaksen, der er ledende oversygeplejerske på Dagkirurgisk Afsnit, siger om prisen:

- Vi er utrolig stolte og ydmyge over at modtage patienternes pris. Intet måler sig med denne fornemme anerkendelse. Vores mål hver dag på arbejde er at yde den bedste behandling og pleje for vores patienter i dagkirurgien.

- Vi ønsker, at hver eneste patient skal opleve sig mødt af medmenneskelighed, høj faglig kvalitet og veltilrettelagte forløb, så man som patient kan føle sig tryg i mødet med vores afsnit.

- Vi har de seneste år arbejdet meget målrettet på at forbedre og kvalificere det dagkirurgiske tilbud i Thisted. Vi satte os et mål om både at være et bæredygtigt afsnit, men også et være-dygtigt afsnit, hvor patienterne får den bedste mulige behandling og pleje, og hvor personalets trivsel og faglige dedikation skinner tydelig igennem - så den her anerkendelse er utrolig meget værd, og vi vil gøre alt, hvad vi kan for at leve op til tilliden fremadrettet. 1000 tak for prisen.

355 indstillinger til Patienternes Pris

Patienternes Pris har i år i alt modtaget 355 indstillinger, der på hver sin måde viser, hvordan de enkelte afsnit og afdelinger har patienter og pårørende i gode hænder.

- Grunden til, at det i år bliver Dagkirurgisk Afsnit i Thisted, der modtager prisen, skal findes i, at det fantastiske personale følger patienten gennem hele forløbet og formår at skabe både tryghed og ro omkring patienten. Med deres kompetence, venlighed og imødekommenhed sørger personalet for, at et besøg på Dagkirurgisk Afsnit bliver til en positiv oplevelse, siger Kristina Valentin, der er formand for Patientinddragelsesudvalget, der står for prisen.

Modtageren af prisen får overrakt 25.000 kr. og et maleri af en nordjysk kunstner.

Patienter og pårørende kan året rundt indstille en afdeling eller afsnit, hvis de ønsker at anerkende personalet for deres arbejde. Hvert efterår samles indstillingerne, og der udpeges en vinder blandt indstillingerne.

https://rn.dk/patienternespris kan man se en oversigt over årets indstillinger samt over tidligere års vindere.

Kontaktpersoner

Kristina Valentin, Formand Patientinddragelsesudvalget
Tlf. 30 25 92 10, mail Kristina@autismeforening.dk

Helle Isaksen, Ledende oversygeplejerske, Dagkirurgisk Afsnit
Tlf: 51 52 90 91, mail hei@rn.dk

Opdateret