Bioanalytiker

Bliv bioanalytiker

Er du til teknik og hvide kitler? Blod, væv og bakterier? Pipetter og mikroskoper? Kan du lide at udforske sundhedsvidenskab og naturvidenskab - både ved computeren og ved praktisk arbejde på et hospitalslaboratorium? Så bør du overveje at blive bioanalytiker.

Som noget helt nyt kan man uddanne sig til bioanalytiker hos UCN i Hjørring: www.ucn.dk/bioanalytiker

Det tager 3,5 år at blive bioanalytiker. Det er fordelt mellem teoretisk uddannelse i skole og klinisk uddannelse i praktik.

Hvad laver en bioanalytiker

Som bioanalytiker er du meget teoretisk funderet. Du skal sætte en ære i at kvalitetssikre dit arbejde og de apparaturer, du arbejder med. Du skal være interesseret i teknologi og teknologisk udvikling.
Bioanalytikere er en vigtig personalegruppe på hospitalerne. Du kommer til at arbejde med nogle helt uvurderlige prøvesvar for lægerne, der på baggrund af dit arbejde skal diagnosticere og behandle patienterne. Du kommer primært til at arbejde bag linjerne, og det er som oftest ikke dig, der har den lange patientkontakt. Der er i dag rigtig gode muligheder for at få job.
Som bioanalytiker analyserer du biologiske materialer.
Det kan være:

  • Blod- og vævsprøver
  • Bakteriedyrkning
  • DNA
  • Hjertekardiogrammer
  • Scanninger
  • Fremstilling af lægemidler og blodprodukter

Bliv generalist med mange muligheder

Bioanalytiker er en bred generalistuddannelse, der kvalificerer dig til at arbejde inden for mange forskellige specialer efter end uddannelse. Se film fra de fem specialer i Nordjylland, der bruger bioanalytikere.

Klinisk Biokemisk Afdeling

Klinisk Immunologisk Afdeling

 Klinik Mikrobiologisk Afdeling

Nuklearmedicinsk Afdeling

Patologiafdelingen


Læs her mere om de steder, du kan komme i praktik under din uddannelse: