9 ud af 10 nordjyske patienter er meget tilfredse med hospitalspersonalet

Sundhed, Sygehuse og Psykiatri

Hele 94 procent af de nordjyske patienter mener, at personalet på hospitalerne er venlige og imødekommende. 

Personalet fremhæves af patienterne 

Der er fortsat høj tilfredshed med behandlingen, plejen og især personalet på Aalborg Universitetshospital, Regionshospital Nordjylland og i Psykiatrien. Det viser en landsdækkende årlig undersøgelse, som har målt patienternes oplevelser med sundhedsvæsenet. 

Eksempelvis angiver mere end 9 ud af 10 patienter, at de i høj eller meget høj grad synes, at personalet er venligt og imødekommende. 

- Det er meget sigende for sundhedspersonalet i regionen, at tallene ser sådan ud på trods af nogle vanskelige år. Tusindvis af sygeplejersker, portører, læger, sekretærer og mange andre går hver dag på arbejde for at gøre en forskel for patienterne, og personalet formår altså at holde fanen højt, og viser stort og menneskeligt overskud til mennesker, der ofte står i en svær situation, siger formanden for Sundhedsudvalget i Region Nordjylland, Malou Skeel (V).

Ifølge Malou Skeel er det især en flot bedrift, når man tager i betragtning, at rigtig mange afdelinger på de nordjyske hospitaler i lange perioder har været meget presset.

- Vi står heldigvis i en anden situation lige nu, men travlheden forsvinder ikke med et snuptag. Vi har en stor gruppe patienter, som venter på at blive behandlet, og den gruppe skal meget gerne gradvist blive mindre i løbet af i år, siger Malou Skeel. 

Travlheden på de nordjyske hospitaler kan også aflæses i årets undersøgelse, mener Malou Skeel. For mens tilfredsheden med personalet ligger lige så højt som sidste år, så viser undersøgelsen også, at tilfredsheden med selve behandlingen er blevet lidt mindre.

Konkret angiver 83 procent af de adspurgte patienter, at de i høj eller meget høj grad er tilfredse med behandlingen. Det er et fald fra forrige år, hvor 86 procent angav, at de var tilfredse i samme grad. 

- Undersøgelsen af patientoplevelserne foretages, så vi meget præcist kan finde ud af, hvor der er behov for at sætte ind. Vi kan se, at tilfredsheden er forskellig alt efter hvilken type af patienter, man spørger, og derfor tager både vi som politikere - og også hospitalsledelserne - de her tal seriøst, fordi de kommer direkte fra dem, som vi er sat i verden for at hjælpe - nemlig patienterne, siger Malou Skeel.  

Undersøgelsen er den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser (LUP) og i Region Nordjylland har 16.873 nordjyske patienter svaret på en lang række spørgsmål om deres oplevelse på Aalborg Universitetshospital, Regionshospital Nordjylland og Psykiatrien i Region Nordjylland i forbindelse med deres indlæggelse i efteråret 2021.

Om undersøgelsen 

- Næsten 17.000 nordjyder har deltaget i den landsdækkende undersøgelse, som består af fire delundersøgelser - LUP Somatik, LUP Fødende, LUP Akutmodtagelser og LUP Psykiatri. 
- Undersøgelsen er foretaget på samme vis i alle landets fem regioner.
- Læs mere og se alle resultater fra undersøgelserne her og her.

Kontaktpersoner

Malou Skeel (V), formand for Sundhedsudvalget i Region Nordjylland 
Tlf: 4035 2434 
Mail: m.skeel@rn.dk 

 

Opdateret