Nyt vaccinecenter i Aalborg

Sundhed, Sygehuse og Psykiatri

Region Nordjylland åbner nyt vaccinationscenter i Aalborg, da en stor mængde nye Pfizer-vacciner skal bruges hurtigst muligt. Indkaldelser til sidste målgruppe – de 30 til 34-årige – kommer mandag og tirsdag.

Alle over 16 er nu inviteret

I starten af næste uge åbner et nyt vaccinationssted i Aalborg Kongres- og Kulturcenter (AKKC). Det bliver derfor muligt at blive vaccineret på både Håndværkervej og AKKC i Aalborg.

Det er nødvendigt med endnu et vaccinationssted i Aalborg, fordi alle nordjyder over 16 år er inviteret til vaccination senest tirsdag aften, fortæller chefkonsulent i Sundhedsplanlægning i Region Nordjylland, Anders Cinicola.

- Vi får en meget stor mængde Pfizer-vaccinedoser ind ad døren i denne uge, og dem skal vi have ud i armene på nordjyderne hurtigst muligt. Samtidig er Aalborg den kommune i regionen med klart flest yngre borgere, som er den målgruppe, vi vaccinerer nu. Derfor er der brug for, at vi udvider, siger Anders Cinicola.

Region Nordjylland begynder fra i dag at indkalde den næstsidste målgruppe til vaccination – de 30 til 34-årige. Disse vil derfor snart kunne bestille tid på vacciner.dk. Og her kan AKKC altså så også vælges som vaccinationssted, hvis der er ledige tider. Den sidste målgruppe – de 12 til 15-årige - forventes at blive inviteret til første stik om nogle uger.

Region Nordjylland har på meget kort tid gjort klar til at vaccinere op til dobbelt så mange, og kan nu vaccinere 10.000 nordjyder dagligt. Der er dermed sat hastighed under den nordjyske vaccinationsindsats, som indtil videre er forløbet godt. 

- Det er vigtigt, at vi hurtigt har fået opskaleret vaccinationsindsatsen. Vi ved, at ventetiden har føltes lang, og vi er derfor glade for, at vi nu begynder at ane mållinjen i forhold til at få tilbudt alle nordjyder en vaccine, siger Anders Cinicola.

Det nuværende PCR-testcenter i AKKC forbliver åbent. Men det er forventningen, at det på sigt bliver lukket, i takt med at antallet af vaccinationer stiger, og testbehovet svinder ind.

Teststeder og deres åbningstider kan findes på www.rn.dk/coronatest.

 

Opdateret