Her er de nye nordjyske ambulancebaser

Sundhed, Sygehuse og Psykiatri

Fra 1. april er det Region Nordjylland og virksomheden PreMed, der skal stå for ambulancetjenesten i Nordjylland. Alle ambulancebaserne er på plads. 

Ambulancerne kører ud fra kendte steder

26 ambulancebaser står klar 1. april, når Den Præhospitale Virksomhed under Region Nordjylland og den private ambulanceoperatør PreMed skal drive ambulancetjenesten i Nordjylland.  

- Vi er klar, og vi er glade for, at placeringen af ambulancebaserne er på plads. Regionen har altid haft det endelige ansvar for, at der kommer en ambulance, når der ringes 112, så vi havde i forvejen et meget præcist overblik over, hvor det beredskabsmæssigt giver bedst mening at have ambulancebaser placeret, siger Kenneth Lübcke, enhedschef i Den Præhospitale Virksomhed.  

Basernes placeringer er godkendt af Regionsrådet, og 12 ud af de 26 baser bliver på deres nuværende placering, mens de øvrige skifter lokalitet. De fleste skifter til lokaler i nærheden af de gamle. 

Arbejdsplads for redderne

Region Nordjylland råder over 13 ambulancebaser, mens PreMed råder over 13. Men selvom det er forskellige virksomheder, der ejer baserne, så får det ikke nogen betydning for de nordjyder, der skal have hjælp.  

- Vi har hver især vores forskellige baser, hvor ambulanceredderne hviler sig, gør sig klar til dagens arbejde, og hvor ambulancerne står parate. Men selve beredskabet vil være mere flydende. Når man ringer 112, vil det altid være den sundhedsfagligt bedste bil, der bliver sendt til skadesstedet, og så er det lige meget, om der står PreMed eller Den Præhospitale Virksomhed på ambulancerne, siger Kenneth Lübcke.

Alle baser bliver ombygget og sat i stand, og der kommer nyt inventar, senge og udstyr til redderne, der skal bruge baserne, når der ikke køres ambulancekørsel. 

Politikere ansvarlige for ambulancetjenesten

Når ambulancetjenesten overtages 1. april, så bliver det politikerne i Regionsrådet, der endegyldigt beslutter, hvor fremtidige baser skal placeres, hvis der på sigt bliver behov for flytninger eller udvidelser. 

Udover ambulancebaserne er der også yderligere baser fordelt i Nordjylland til akutbiler, paramedicinerbiler og akutlægebiler. 

Derfor vil regionsrådspolitikere i udvalget for Det Nære Sundhedsvæsen kontinuerligt holde øje med blandt andet de fremtidige opgørelser over hvor hurtigt hjælpen er fremme. Det vil ske løbende, så regionen kan sikre, at hjælpen kommer hurtigst muligt frem, når det er nødvendigt.  

Her er Region Nordjyllands baser: 

Aalborg
Brønderslev
Dronninglund
Frederikshavn
Hirtshals
Hjørring
Læsø
Løkken
Nibe
Nørresundby
Pandrup
Skagen
Sæby

Her er PreMeds baser: 

Støvring
Hobro
Hadsund
Aars
Terndrup
Farsø
Løgstør
Brovst
Fjerritslev
Thisted
Nykøbing Mors
Vilsund
Hurup Thy

 

Opdateret