Mobilt teststed åbner på Aalborg Universitet

Sundhed, Sygehuse og Psykiatri

Regionen Nordjylland og Aalborg Universitet er blevet enige om at oprette et mobilt corona-testtilbud henvendt til de studerende på uddannelsesinstitutionerne i Aalborg Øst. 

Teststed for unge er populært

Region Nordjylland opretter nu i samarbejde med Aalborg Universitet et mobilt testtilbud, der især henvender sig til studerende.

I tidsrummet fra klokken 9.00 til 16.00 er der åbent torsdag og fredag den 8. og 9. oktober. Det sker på Fredrik Bajers Vej 7a, 9220 Aalborg Øst. Lokale 1-103.

Der skal ikke bestilles tid i forvejen, man møder blot op med sit sundhedskort.

Der testes kun personer uden symptomer. Har man symptomer, skal man fortsat kontakte egen læge for at få en henvisning til test.

- Det er en rigtig god idé med et mobilt testcenter på campus i Aalborg. Af hensyn til vores studerende er det vigtigt at kunne opretholde så meget af den fysiske undervisning som overhovedet muligt, og en forudsætning for det er selvfølgelig, at vi undgår store smitteudbrud. Derfor håber vi naturligvis også, at vores studerende vil benytte sig af lejligheden for at blive testet, siger universitetsdirektør Antonino Castrone. 

Teststederne bliver oprettet, fordi der stadig finder smitte sted blandt unge i og omkring Aalborg. Samtidig er der et stort ønske om at lade sig teste – især blandt unge og studerende.

- Vi arbejder målrettet med at teste i store dele af regionen, og med vores mobile testenheder har vi mulighed for med kort varsel at sætte ind, hvor der er et særligt behov – eller som her, hvor der er særligt stort ønske, og hvor det samtidig giver mening, i forhold til at vi kan nå ud til mange af de unge borgere, siger regionrådsformand Ulla Astman (S). 

Derudover var der en meget stor interesse for at lade sig teste i Aalborg Kongres- og Kulturcenter, da regionen oprettede mobilt testcenter her, der også var målrettet de yngre i kommunen. Derfor oprettes der altså nu et lignende tilbud på Aalborg Universitet.

Selvom tilbuddet er målrettet studerende i Aalborg, vil ingen blive afvist ved fremmøde. 

Kontaktpersoner

Universitetsdirektør Antonino Castrone kan kontaktes via chefrådgiver Bo Jeppesen, 61 40 40 61, boje@adm.aau.dk. 
 
Ulla Astman, regionrådsformand, Region Nordjylland
Tlf.nr.: 30 23 64 54 
Mail: ullaa@rn.dk 
 

Opdateret