Storskalatest er gået godt

Sundhed, Sygehuse og Psykiatri

Storskalaforsøget med vaccination mod Covid-19 er forløbet yderst tilfredsstillende i Region Nordjylland. 
Observationsrummet i vaccinecentret på Håndværkervej i Aalborg var fyldt godt op. Foto: Lars Termansen

Ingen slinger i tidsplanen

Forsøget med vaccination mod Covid-19 i stor skala er forløbet yderst tilfredsstillende i Region Nordjylland.

Midt på eftermiddagen fredag, hvor stresstesten havde været i gang siden kl. 8, var der ingen slinger i tidsplanen.

På forhånd var der booket tid til 5.000 nordjyder, som i løbet af dagen skulle have første vaccinestik, og Region Nordjyllands Covid-19 test- og vaccinechef, Jan Nybo, er meget tilfreds med afviklingen.

- Alt er forløbet godt, og vi har fået tilkendegivelser fra borgere, som har været meget tilfredse, siger Jan Nybo.

Storskalaforsøget skal teste alle led i vaccinationsprocessen – ankomst, registrering, vaccination og venterum – og undervejs er der målt på tid. Efterfølgende bliver der på landsplan evalueret og justeret i forhold til de indsamlede erfaringer.

Kom så tæt på tiden som muligt

På baggrund af dagens erfaringer har vaccine- og testchef Jan Nybo en opfordring til de nordjyder, som i den kommende tid skal have deres vaccination mod Covid-19:

- Alle skal nok komme til og prøv at ramme tidspunktet for vaccination så tæt på som muligt. Dermed kan vi undgå, at der bliver skabt unødvendig kø ved, at folk ankommer halve og hele timer før.

Til fredagens storskalaforsøg havde Region Nordjylland indkaldt ekstra mandskab til at håndtere opgaven i vaccinationscentrene i Aalborg og Hjørring.

En af dem var læge Anders Gammelmark, som havde opgaven med at hjælpe til, hvis der var borgere, som fik ubehag efter nålestikket. Han fik også flere spørgsmål om vaccinens indvirkning på kroppen.

- Jeg synes, at folk er smilende og glade. Det virker næsten som om, der er forårsvibrationer, lyder det fra Anders Gammelmark, som til daglig er under uddannelse til speciallæge i intern medicin.

Opdateret