Stor vaccinationstilslutning i Nordjylland - Corona- og influenzavaccinationer i høj kurs

Sundhed, Sygehuse og Psykiatri

Efterårets vaccinationsindsats mod covid-19, influenza og pneumokoksygdom har været i gang i halvanden måned, og nordjyderne tager i høj grad imod vaccinationstilbuddene, hvilket er medvirkende til at skabe immunitet i befolkningen. 

Nordjyderne helt i front

Tilslutningen til efterårets vaccinationsprogram er høj i Nordjylland. På de 11 regionale vaccinationscentre og hos de praktiserende læger er der allerede blevet vaccineret 73 procent af den aldersbaserede målgruppe, når det kommer til vaccination mod Covid-19. Hele 75 procent er blevet vaccineret mod influenza, og 35 procent er vaccineret mod pneumokoksygdom.

- Helt overordnet set betyder det, at det jo går rigtig godt, og mange nordjyder er blevet vaccineret. For alle tre vacciner ligger Region Nordjylland med helt fremme i forhold til tilslutningen, siger Anders Cinicola, chefkonsulent i Sundhedsplanlægning i Region Nordjylland med ansvar for udrulningen af vaccinationsprogrammet. 

God mulighed for at finde vaccinationssted

For borgere, der er i målgruppen for vaccination mod covid-19, influenza eller pneumokoksygdom, er der stadig masser af ledige tider og god mulighed for at lade sig vaccinere.

Det er muligt både at lade sig vaccinere på de regionale vaccinationscentre, hvor der findes et i hver nordjyske kommune – der er god plads og ledige tider den næste måneds tid. Herefter vil kapaciteten gradvist blive nedskaleret.

Det er også muligt at lade sig vaccinere hos en lang række praktiserende læger. En liste over mulighederne findes på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

Personer over 50 år kan blive vaccineret mod covid-19. Samtidig kan personer på mindst 65 år blive vaccineret mod influenza og pneumokoksygdom. Derudover kan personer i særlig risiko for alvorligt forløb med én eller flere af de tre sygdomme blive vaccineret.

Visse pårørende samt sundheds-, social og plejepersonale med tæt kontakt til personer i øget risiko, kan blive vaccineret mod covid-19. Sundhedspersonale kan også blive vaccineret mod influenza.

Endeligt er det også muligt for børn mellem 2 og 6 år at blive vaccineret mod influenza hos en praktiserende læge. Vaccinen til børn gives som en næsespray, der sprøjtes op i hvert næsebor. Denne vaccine er specielt udviklet og godkendt til børn.

Find mere information

Se mere på regionens hjemmeside her: www.rn.dk/vaccination  

Opdateret