Nye teststeder målrettet unge i Aalborg

Sundhed, Sygehuse og Psykiatri

Region Nordjylland opretter 2 nye teststeder i postnummer 9000, hvor smitten er stærkt stigende. Teststederne er PCR-teststeder og er midlertidige uden tidsbestilling. Tilbuddet er målrettet unge mellem 16 og 29 år, men øvrige borgere er også velkomne.

Behov for at inddæmme smittekæder

Region Nordjylland sætter ekstraordinært ind med flere teststeder i Aalborg by. Der kommer 2 nye teststeder, som er målrettet de unge i Aalborg. Teststederne åbner søndag klokken 15.
Teststederne bliver midlertidige og bliver derfor uden tidsbestilling, selvom der er tale om PCR-teststeder, hvor der ellers normalt skal bestilles tid.

- Vi skal hjælpe med at bryde alle smittekæder. Borgerne i Aalborg Kommune er i forvejen de mest testede i regionen, men når smitten alligevel stiger, så er det klart, at vi må sætte ekstra ind, siger regionsrådsformand, Ulla Astman (S). 

Hun forklarer, at der sættes ekstra ind med PCR-test, da de er meget præcise i forhold til at finde coronavirus. Testen foregår via halspodning.

Konkret vil der åbne et teststed på Østerbro 9 i Aalborg – det er lige ved siden af Nordkraft. Ligesom der vil åbne et teststed i Vestbyen på Skydebanevej 9 i Aalborg. Åbningstiden vil begge steder være fra 15.00 til 21.00.

- Vi åbner teststederne om eftermiddagen og aftenen, fordi det er på de tidspunkter, at målgruppen af unge oftest lader sig teste i forvejen. Vi forventer et stort træk på de nye teststeder, og vi håber og tror på, at det kan være med til at inddæmme smitten, siger Ulla Astman.

Da det er uden tidsbestilling, forventes der ventetid ved de nye teststeder.

I første omgang vil de nye midlertidige teststeder være åbent fra søndag den 30. maj til og med fredag den 4. juni. Selvom de nye teststeder er målrettet unge mellem 16 og 29 år, så vil andre ikke blive afvist. Der skal blot medbringes sundhedskort.

Foruden de nye teststeder, som er målrettet unge i Aalborg, så er der stadig fuldt ud åbent på øvrige teststeder i Aalborg Kommune. På grund af den øgede smitte vil Falck også opjustere på hurtigteststederne i byen.

Her er der testmuligheder i og omkring Aalborg – se åbningstider på www.rn.dk/coronatest:

Midlertidige PCR-teststeder uden tidsbestilling:
Skydebanevej 9
Østerbro 9

Hurtigtest – uden tidsbestilling:
Aalborg, Gigantium
Aalborg, Gammeltorv
Lørdag - søndag kl. 8-20
Aalborg Øst, Tornhøjvej 4
Aalborg City Syd
Aalborg, Væddeløbsbanen
Aalborg Lufthavn
Nørresundby, Lerumbakken 11

PCR-test – med bestilling via coronaprover.dk:
Aalborg Kongres- og Kulturcenter
Aalborg Øst – Niels Jernes Vej 6a

Udover Aalborg Kommune, så er der stadig masser af testaktivitet i resten af regionen.

Alle teststeder holdes stadig åbent, og bruges i høj grad. En fuld liste over steder og åbningstider kan ses på www.rn.dk/coronatest

Der er i alt 75 teststeder, og langt de fleste steder har åbent 7 dage om ugen.

Der findes 52 steder med hurtigtest, som Falck står for i Region Nordjylland. Her testes i næsen med en kort podepind. Hurtigtest bør ikke bruges, hvis man har symptomer på COVID-19 eller er nær kontakt til en smittet. Her bør i stedet bruges en PCR-test.

Der skal bestilles tid til test på coronaprover.dk, hvis man ønsker tid til en PCR-test, som foretages med en halspodning. Der findes 21 testcentre i regionen, hvor det er muligt at få foretaget PCR-test.

Opdateret