Region Nordjylland står til historisk økonomisk løft

Natten mellem fredag og lørdag indgik regering og regioner økonomiaftale for 2025. Med aftalen får Region Nordjylland både et historisk stort økonomisk løft og hjælp til at dække udgifter til stigende medicinpriser.
Anders Kühnau (S), formand for Danske Regioner, med Mads Duedahl (V), regionsrådsformand for Region Nordjylland og næstformand i Danske Regioner, foran Finansministeriet.

- Ualmindeligt god aftale

Det er endnu for tidligt at sige, hvad økonomiaftalen for 2025 i alle detaljer kommer til at betyde for Region Nordjylland. Men formand for Region Nordjylland og næstformand i Danske Regioner, Mads Duedahl (V), er overordnet meget tilfreds efter nattens forhandlinger.

- Vi har indgået en ualmindeligt god aftale, som samlet set næste år løfter sundhedsområdet med lige under to mia. kr. i forhold i 2024. Det er et historisk stort løft, siger Mads Duedahl.

Medicinudgifter

Udover Region Nordjyllands andel af det store løft, er der med aftalen også ca. 60 mio. kr. til primært at afbøde konsekvenserne af medicinudgifternes himmelflugt i Region Nordjylland. 

- Økonomiaftalen gælder 2025, men den har også penge med til 2024, som giver os mulighed for at afbøde nogle af konsekvenserne af de stigende medicinudgifter. Det er godt og nødvendigt, siger regionsrådsformanden.  

Nær sundhed

Set med Nordjyske briller, er det også interessant, at der med Økonomiaftalen kommer en ulighedspulje på 100 mio. kr. Pengene skal gå til de regioner, som har færrest læger i forhold til befolkningens størrelse.

Region Nordjylland forventer at få lidt under halvdelen af ulighedspuljens 100 mio. kr. 

Anlæg og modernisering 

Det er allerede aftalt, at regionernes anlægsramme næste år stiger med 400 mio. kr. til i alt 3,75 mia. kr. Men det er en god nyhed, at regeringen senere i år vil præsentere en sundhedsfond. 

- Fonden bliver en stor hjælp i forhold til at imødegå det store behov for modernisering og vedligehold, som vi har på hospitalerne, siger Mads Duedahl.

Sundhedsfonden skal også dække udgifter til teknologi og digitalisering.

Økonomiaften for 2025 bliver præsenteret i detaljer for Forretningsudvalget på mandag. 

Yderligere informationer

Danske Regioners pressemeddelelse om økonomiaftalen

Økonomiaftale 2025 mellem Regeringen og Danske Regioner

Kontaktpersoner

Mads Duedahl (V), Regionsrådsformand, Region Nordjylland
Mobil: 24 40 24 18  mail: mads.duedahl@rn.dk

Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer

 

Opdateret