Tidsplan
Brønderslev Sundhedshus forventes færdigt marts 2015.
DGNB - Bæredygtighed
For at nedbringe forbruget af ressourcer både i byggefase, samt optimere på byggeriets driftsudgifter, når det ibrugtages, er der stillet høje krav til byggeriets energiforbrug, samt dets bæredygtighed.
Byggeriet skal certificeres til en sølvmedalje, ud fra den nye bæredygtighedscertificeringsordning - DGNB. Her har man fokus på tre hovedområder, nemlig økonomisk, social og miljømæssig bæredygtighed, hvor alle tre områder har lige stor vægtning.
Der er i den forbindelse med opstart af projekteringen på projektet afholdt en DGNB-workshop medio august 2013, hvor både bygherre og totalentreprenør var med til at gennemgå alle kriterierne og få rettet krav og ønsker til, i forhold til de opstillede krav i udbudsmaterialet og brugernes ønsker. Som resultat heraf er der indsendt materiale til præ-certificering hos DK-GBC den 18. oktober, med henblik på at få verificeret om den forventede pointscore kan opnås.
Den totale score der er indsendt til præ-certificering er 72,7 %. Vi afventer stadig svar på, om dette holder, men idet kravet for at få en sølv-certificering ligger på 65 % er der en god margin ned til det opstillede krav.
Udover kravet om en bæredygtighedscertificering, er der yderligere stillet krav om, at byggeriet skal leve op til lavenergiklasse 2020.
Det er i tråd med de krav, der stilles til bæredygtighed, at Brønderslev Kommune er klimakommune og Region Nordjylland er klimaregion. Kommune og Region har dermed forpligtet sig til at nedbringe deres CO2 udledning med minimum to procent om året.
Bestyrelse
Brønderslev Kommune og Region Nordjylland bygger i fællesskab det kommende sundhedshus i Brønderslev. Den formelle ramme om samarbejdet mellem kommune og region er det selskab - Brønderslev Sundhedshus I/S - som parterne har stiftet til at stå for etablering og den fremtidige drift af det over 5000 kvm store sundhedshus.
Bestyrelsen for Brønderslev Sundhedshus har til opgave løbende at følge byggeriet, og i den sidder Mogens Nørgård (S) fra Region Nordjylland som formand og Ole Jespergaard (SF) fra Brønderslev Kommune som næstformand. Derudover består bestyrelsen af Henrik Aarup-Kristensen, Brønderslev Kommune og Henrik Houmøller Sprøgel, Region Nordjylland.
Om projektet
I 2010 søgte fire nordjyske kommuner og Region Nordjylland Indenrigs- og Sundhedsministeriets pulje til etablering af lægehuse og sundheds- og akuthuse i udkantsområder. Ansøgningerne var støttet af PLO - Nordjylland og de involverede læger i de respektive områder.
Der blev samlet ansøgt om 87 mio. kr. til etablering af et sundhedshus i Brønderslev Kommune, der skulle indeholde både lokaler til praktiserende læger og speciallæger, kommunale funktioner og eventuelle andre sygesikringsydere. Der blev i februar 2011 bevilget 45,33 mio. kr. til projektet på Tolstrupvej 91 i Brønderslev.
Efter en udbudsrunde blev HP Byg A/S fra Aalborg valgt som totalentreprenør, og med i deres team kom KPF Arkitekter A/S og COWI A/S. Det betød, at der den 29. oktober 2013 kunne tages det første spadestik til byggeriet, mens der den 9. april 2014 blev fejret rejsegilde ved Brønderslev Sundhedshus.