For at kunne nå i mål med Sundhedsaftalens mange indsatser, der skal udvikles, implementeres, forankres og følges op på, er der vedtaget en politisk og en administrativ organisering.
Politisk organisering
Sundhedssamarbejdsudvalget har det overordnede ansvar for at udarbejde, vedtage, implementere samt følge op på Sundhedsaftalen. Udvalget er et centralt forum for styrkelse af samarbejdet mellem regionens hospitaler, praksissektoren og den kommunale indsats på sundhedsområdet.
Sundhedsklyngernes politiske niveau - Syd, Vest, Midt og Nord - inddrages i det løbende arbejde for at sikre den lokale opfølgning, udvikling og ejerskabet til Sundhedsaftalen. Klyngerne er lokalpolitiske fora for dialog, inspiration, udvikling og opfølgning på Sundhedsaftalen. Her kan Sundhedssamarbejdsudvalget og lokale politikere dagsordenssætte emner, som man ønsker drøftet, med henblik på at udmønte Sundhedsaftalens pejlemærker og bærende principper.
Administrativ organisering
Den administrative organisering skal understøtte, at Sundhedsaftalen omsættes til handling. Organiseringen rummer de strategiske drøftelser og beslutninger, tværregionale tiltag samt sættes fri til at arbejde med de politiske pejlemærker i en lokal kontekst. Med den administrative organisering er der fokus på smidige og agile processer, så handlinger ikke forhindres af bureaukrati.
har det overordnede administrative ansvar for udviklingen og driften af Sundhedsaftalen. Forummet er sammensat af direktører fra kommuner, direktionsrepræsentanter fra regionen og PLO-repræsentanter.
er et fælles ledelsesforum under Sundhedsaftalen, som regionen, kommuner og PLO kan benytte til afklaring og indledende drøftelse af emner og problemstillinger om samarbejdet på sundhedsområdet, eller til indledende drøftelse af, hvordan nye tiltag kan håndteres.