Folkesundhedsområdet rummer de sundhedsfremme og forebyggelsesopgaver, der varetages i Region Nordjylland. Opgaverne varetages dels af konsulenter i Sundhedsplanlægning i forhold til de generelle og koordinerende funktioner og dels af regionens hospitaler i forhold til den patientrettede indsats.
I nedenstående kan du læse mere om, hvilke opgaver Region Nordjylland varetager på folkesundhedsområdet.
Sundhedsaftaler
Region Nordjylland indgår hvert fjerde år en sundhedsaftale med de nordjyske kommuner, der danner rammerne for det tværsektorielle samarbejde mellem sundhedsvæsenets parter i Nordjylland.
Folkesundhedsområdet har ansvaret for den faglige opfølgning på Sundhedsaftalen, som giver mulighed for at sikre sammenhæng og koordinering af indsatsen indenfor sundhedsområdet med det formål at sikre sammenhængende patientforløb, der går på tværs af region og kommuner.
Find mere information om Sundhedsaftalen og samarbejdet med de nordjyske kommuner
Sundhedsprofilen ”Hvordan har du det?”
Til brug for planlægning, prioritering og målretning af arbejdet med folkesundhed er der bl.a. behov for data om borgernes sundhedstilstand. Derfor gennemføres der hvert fjerde år en stor national befolkningsundersøgelse, der får svar på nordjydernes sundhedsvaner, trivsel og helbred. Undersøgelsens resultater munder ud i sundhedsprofiler for hele landet, de enkelte regioner og i Nordjylland for de 11 nordjyske kommuner. Find flere informationer om undersøgelsen her.
Børnesundhedsprofilen
I samarbejde med de nordjyske kommuner indsamlede Region Nordjylland data til en Børnesundhedsprofil i efteråret 2021. Børnesundhedsprofilen er et supplement til Sundhedsprofilen ”Hvordan har du det?”, hvor det er børnene, der svarer på spørgsmål omhandlende deres sundhedsvaner, trivsel og helbred. Læs mere om Børnesundhedsprofilen.
Kurser og temadage
Regionen varetager også opgaver, der relaterer sig til livsstilsfaktorer, såsom kost, tobak, alkohol og motion. I den forbindelse arrangeres der temadage og kurser, hvor sundhedspersonalet i kommunerne, på hospitalerne og i almen praksis bl.a. kan tilegne sig nyeste viden.
Kontaktpersoner
Generelt om sundhedsaftaler:
Daniel Simonsen
Konst. kontorchef
Tlf.: 2943 1124
Mail: dms@rn.dk
Maria Hanefelt Kjær Dinesen
Konsulent
Tlf.: 2434 1065
Mail:m.dinesen@rn.dk
Maja Lynderup Behrmann
AC fuldmægtig
Tlf.: 2059 1066
Mail: m.behrmann@rn.dk
Mathilde Hougaard Madsen
AC-fuldmægtig
Tlf.: 2059 1066
Mail: mh.madsen@rn.dk
Forebyggelse på sygehusene:
Iben Mortensen
Sundhedsfremmekonsulent
Tlf. 2288 8018
Mail: im@rn.dk
Kurser og temadage:
Marianne Vendelbo Johansen
Sundhedsfremmekonsulent
Tlf. 4057 8828
Mail: mavej@rn.dk
Sundhedsprofilen “Hvordan har du det?”:
Stine Bangsted Lem Christensen
Kvalitetskonsulent
Tlf.: 5150 2315
Mail: stch@rn.dk
Børnesundhedsprofil:
Mathilde Hougaard Madsen
AC-fuldmægtig
Tlf.: 2059 1066
Mail: mh.madsen@rn.dk