Forskere på feltarbejde på vaccinationscenter

Om Regionen Sundhed, Sygehuse og Psykiatri

Aalborg Universitet sender forskere og studerende på feltarbejde på vaccinationscentret på Håndværkervej i Aalborg. Det sker for at indsamle viden til at udvikle musikspillelister, som kan afspilles under vaccination i de nordjyske kommuner.

Godt i gang med at indsamle viden

Region Nordjylland indgik i april et samarbejde med Aalborg Universitet om at udvikle spillelister til vaccinationsstederne. Det skete ovenpå succesen med Aalborg Symfoniorkester og Musikkens Hus, der i april spillede under vaccination i alle 11 kommuner.

Region Nordjylland indgik herefter et projektsamarbejde med Aalborg Universitet, der under Musikterapiuddannelsen nu er godt i gang med at undersøge, hvilken musik, der kan være gavnlig for borgerne at afspille under vaccinationerne, samt hvordan musik kan afspilles til gavn for personalet i vaccinationscentrene.

- Vi er godt i gang med at indsamle god viden, og de første spillelister er i mål. Vi laver feltarbejde på Håndværkervej i Aalborg, hvor vi møder borgere og personale. Det har været et udfordrende rum at ramme den gode lyd i, fordi der er tale om en kæmpe hal med dårlig akustik, siger lektor i musikterapi Stine Lindahl Jacobsen fra Aalborg Universitet.

Projektet afsluttes til august.

Opdateret