Plan for vaccinationssteder i alle nordjyske kommuner

Sundhed, Sygehuse og Psykiatri

Region Nordjylland har nu en plan for vaccinationssteder i alle nordjyske kommuner som led i klargøringen til massevaccination.

Vi gør klar til massevaccination

Region Nordjylland er godt i gang med at planlægge massevaccination af de nordjyske borgere. Det sker med udgangspunkt i, at vi får flere og flere vacciner, og dermed kan vaccinere i langt større skala.

Til formålet har regionen indgået en række aftaler med idrætshaller og messecentre, som er velegnede til massevaccinationen i følgende 6 kommuner:

Mariagerfjord Kommune - Hobro Idrætscenter
Aalborg Kommune – Håndværkervej 24C
Vesthimmerlands Kommune - Messecenter Vesthimmerland
Thisted Kommune - Munkehallen
Hjørring Kommune - Bagterphallen
Frederikshavn Kommune - Arena Nord

Fælles for disse vaccinationscentre er, at der kan afvikles vaccination med en høj daglig kapacitet, og at der er gode adgangs- og parkeringsforhold.

Ud over disse kommer der også vaccinationssteder i Rebild, Morsø, Jammerbugt, Brønderslev og Læsø Kommune. Her vil åbningstiden være varierende efter behov.

- Jeg er rigtig glad for, at det er lykkedes os sammen med kommunerne at fastholde nærheden for borgerne, også omkring vaccination. Vi har hidtil haft gode erfaringer med testmuligheder i alle 11 kommuner. Det betyder meget for borgerne, at det er tæt på dem, og så er det vigtigt, at der er gode adgangsforhold og god plads, siger regionsrådsformand Ulla Astman(S).

Borgerne inviteres via e-Boks

Vaccinerne tilbydes på vaccinationsstederne efter Sundhedsstyrelsens prioriteringer som hidtil.

Det betyder, at borgerne fortsat skal vente på en indkaldelse i e-Boks eller modtager et brev, og at borgeren skal booke en tid, før borgeren kan møde op og blive vaccineret.

Opdateret