Udkørende vaccinationsteams besøger fire kommuner i næste uge

Sundhed, Sygehuse og Psykiatri

I Thisted, Mors, Aalborg og Brønderslev kommuner kommer Region Nordjyllands udkørende vaccinationsteams på besøg på udvalgte lokationer og uddannelsessteder. Her er det muligt for alle borgere at møde op til vaccination uden tidsbestilling.

Vaccination på uddannelsesinstitutioner åben for alle

Region Nordjyllands udkørende vaccinationsteams fortsætter indsatsen med at tilbyde vaccination uden tidsbestilling på en række uddannelsesinstitutioner og i udvalgte nærområder i Nordjylland. I næste uge bliver der vaccineret i Thisted, Mors, Aalborg og Brønderslev kommuner. Selv om vaccinationsstedet er en uddannelsesinstitution, så er tilbuddet åbent for alle.

- Med de udkørende vaccinationsteams prioriterer vi at lave tilbuddet på uddannelsesinstitutioner, da vaccinationstilslutningen er lavere blandt den yngre del af befolkningen. Men alle er velkomne til at møde op, selv om de ikke er tilknyttet uddannelsesinstitutionen, forklarer Anders Koudal Cinicola, chefkonsulent i Sundhedsplanlægning, Region Nordjylland.

I Aalborg Kommune er de udkørende vaccinationsteams eksempelvis på to forskellige steder på Aalborg Universitet onsdag 8. september.

- Universitetet har lige haft studiestart, så det er en god mulighed til at komme i gang med eller få færdiggjort sin vaccination, inden man kaster sig ud i studielivet med en masse nye kontakter, siger Anders Koudal Cinicola.

Gode erfaringer med første udkørende tilbud

Alle uddannelsesinstitutioner i regionen er blevet kontaktet af Region Nordjylland med henblik på i samarbejde med regionen at lave et lokalt vaccinationstilbud. Det betyder, at der nogle steder vil blive tilbudt vaccination på en uddannelsesinstitution, mens der andre steder vil være mulighed for at blive vaccineret et andet sted i nærområdet.

- Erfaringer fra det første udkørende vaccinationstilbud er, at det er blevet godt modtaget. Vi kan se, at det er en god måde at gøre vaccinationstilbuddet nemt tilgængeligt for dem, der ønsker at blive vaccineret, men som endnu ikke er blevet det. Det er vigtigt, hvis vi skal øge den i forvejen høje vaccinationstilslutning her i regionen, siger Anders Koudal Cinicola.

Status for tilslutningen til vaccination i Region Nordjylland er lige nu, at næsten 90 procent af de inviterede (12 år eller ældre) har påbegyndt deres vaccinationsforløb.

Her vaccinerer de udkørende vaccinationsteams i uge 36

I uge 36 vil de udkørende vaccinationsteams være følgende steder:

Mandag 6. september kl. 10-18, Trekanten, Aalborg Øst
Mandag 6. september kl. 10-18, Løvvangcentret, Nørresundby
Mandag 6. september kl. 8.45-11.15, Morsø Gymnasium, Limfjordsvej 95, Nykøbing
Mandag 6. september kl. 12.30-15.30, EUC Thisted, Kronborgvej 119, Thisted
Onsdag 8. september kl. 8.30-11.30, Aalborg Universitet, Fibigerstræde 15, Aalborg Øst
Onsdag 8. september kl. 12.30-15.30, Aalborg Universitet Create, Rendsburggade 14, Aalborg
Torsdag 9. september kl. 9.30-12.30, Dronninglund Gymnasium, Søndervangsvej 1
Torsdag 9. september, kl. 14-17, Fælleshuset Niels Bohrs Plads 10, Brønderslev

Region Nordjylland opdaterer løbende på https://rn.dk/vaccinationssteder med oplysninger om, hvor og hvornår vi vaccinerer.

Der er fortsat ledige vaccinationstider på de faste vaccinationssteder – både med og uden tidsbestilling.

Opdateret