Der skal nu bestilles tid til PCR-test

Sundhed, Sygehuse og Psykiatri

Fra i dag er der genindført tidsbestilling til PCR-test i Region Nordjylland.

OPDATERET 12/11-2021: Der skal nu bestilles tid på ALLE PCR-teststeder i hele landet

For at undgå kø ved teststederne genindfører Region Nordjylland tidsbestilling til PCR-test. Tider skal bestilles på www.coronaprøver.dk.

Dog kan man i Aalborg, Thisted, Hjørring og Frederikshavn stadig møde op uden tid. (OBS: Ikke længere gældende pr. 12/11-2021) Borgere med tid bliver prioriteret til deres bookede tid, og regionen anbefaler, at alle så vidt muligt booker tid. Hvis man ikke booker tid, risikerer man at skulle vente på at få en test.

Hurtigtest er fortsat uden tidsbestilling. 

Region Nordjylland anbefaler, at man tjekker sit lokale teststed på www.rn.dk/coronatest for at finde ud af, om det er med eller uden tidsbestilling.

- For at undgå kødannelser på de mindre PCR-teststeder, er der nu genindført tidsbestilling. Samtidig er der nogle fysiske omstændigheder ved de mindre teststeder rundt om i regionen, som gør, at det er umuligt at have en kø delt op efter, om man har tidsbestilling eller ej, siger Jacob Bertramsen, kontorchef i Sundhedsplanlægning i Region Nordjylland. 

Der er i Region Nordjylland nu 22 teststeder, hvor det er muligt at få foretaget en PCR-test, som foregår via halspodning. PCR-testen er den mest præcise af de to test, og der vil være svar inden for 10-12 timer efter podning.

Derudover er der 13 teststeder med hurtigtest, der foretages via næsepodning. Her er det kun muligt at dukke op uden tidsbestilling.

Flere teststeder bliver oprettet i den kommende tid. Der er for eksempel flere PCR-teststeder på vej i Aalborg-området – blandt andet åbnes et nyt PCR-teststed i Vejgaard Bymidte fra fredag d. 12/11. 

Adresser, åbningstider og information om tidsbestilling findes på www.rn.dk/coronatest

Opdateret