Fra i morgen kan gravide igen føde hjemme

Fra 1. maj kan jordemødre igen hjælpe kvinder med at føde i eget hjem. Grundet udbruddet af COVID-19 har der midlertidigt været lukket for hjemmefødsler siden 24. marts, men nu er det igen muligt at bringe et barn til verden i eget hjem under visse betingelser.
Foto: Lene Pedersen
Foto: Lene Pedersen

-Det er en rigtig god nyhed, at den positive udvikling i corona-pandemien gør, at vi igen kan tilbyde fødende muligheden for at føde i eget hjem. En fødsel er en stor og glædelig begivenhed, og vi ønsker naturligvis at give de fødende de bedst mulige betingelser for at få en god fødsel, siger regionsrådsformand Ulla Astman.

Jordemoderen, der er til stede ved hjemmefødslen, vil følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger for hygiejne og brug af værnemidler under fødslen. Anbefalingerne er de samme som ved fødsel på hospital, og jordemoderen medbringer selv værnemidlerne.

-Man kan være helt tryg ved at føde hjemme – også i coronatider, og vi tager de nødvendige forholdsregler, så det både er trygt for den fødende og for jordemoderen. Med retningslinjerne kan vi skabe de bedst mulige rammer for, at fødslen bliver god og tryg for alle, siger Helle Høy Simonsen Hansen, chefjordemoder på Regionshospital Nordjylland.

Ved spørgsmål kan gravide rette henvendelse til deres fødested eller egen jordemoder i enten Aalborg, Hjørring eller Thisted.

Opdateret