Uddannelse og praktik
Det tager 3½ år at blive bachelor i Ernæring & Sundhed. Uddannelsen veksler mellem teoretisk uddannelse og klinisk praktik.
De første to semestre er basisdelen, som er ens for alle. Herefter skal du vælge studieretning hvor du bl.a. kan vælge mellem Fødevarer & Ledelse eller Diætetik & Sundhedsfremme.
I slutningen af 4. semester opdeles Diætetik og Sundhedsfremme i toningerne Sundhedsfremme & Forebyggelse og Klinisk Diætetik. De to toninger har forskellig praktik.
Den teoretiske del af uddannelsen foregår på professionshøjskoler i Danmark.
Når du begynder i praktikken, får du tilknyttet en klinisk vejleder. Han/hun støtter og vejleder dig i forhold til at nå de undervisningsmål, der er på det enkelte semester.
Når du er i praktik, trænes du i, hvordan du udøver dit fag i praksis. Du danner dine første faglige erfaringer, arbejder med ernæringsfaglige udfordringer i praksis, indgår i dialoger med patienter og får mulighed for at opleve alt det spændende, der sker på en stor arbejdsplads, hvor der samarbejdes med mange forskellige fagprofessionelle.
Desuden giver praktikken dig mulighed for at udbygge dit netværk i forhold til din fremtidige karriere. Fx har cirka halvdelen af de kliniske diætister, vi i dag har ansat i Region Nordjylland, været i praktik hos os under deres uddannelse.
