Byggeri af nyt botilbud for svært selvskadende børn og unge går i gang til efteråret

Region Nordjylland har valgt, hvem der skal bygge nyt botilbud for svært selvskadende børn og unge. Det bliver Magnus Thomsens Eftf. ApS, der skal stå for byggeriet af et nyt specialiseret døgntilbud i Aalborg til børn og unge med svær selvskadende adfærd. Det har Regionsrådet besluttet på seneste møde.
Botilbuddet på Brandevej i Aalborg Øst får plads til 10 børn og unge.

Klar til indflytning i slutningen af 2025

Regionsrådet i Region Nordjylland har blandt fem tilbud valgt Magnus Thomsens Eftf. ApS til at bygge et helt nyt specialiseret døgntilbud med 10 pladser til børn og unge med svær selvskadende adfærd. Byggeriet er på ca. 1.100 m2, og skal bygges på regionens matrikel på Brandevej i Aalborg Øst. Byggeriet forventes at gå i gang til efteråret og stå klar til indflytning i slutningen af 2025.

- Nu er vi næsten bogstaveligt talt kommet et spadestik tættere på at kunne yde en tiltrængt indsats for børn og unge med svær selvskade. Disse meget sårbare unge mennesker har brug for en specialiseret behandling i deres nærmiljø. Når det nye tilbud står klart, så kan den unge opholde sig på et botilbud, hvor der er medarbejdere med specialkompetencer, mens man samtidig har

Psykiatriens kompetencer helt tæt på, når Psykiatrien snart flytter til Hospitalsbyen i Aalborg Øst, siger Vibeke Gamst (K), formand for Psykiatri- og Socialudvalget i Region Nordjylland.

Kommunerne oplever behov for nyt botilbud

Det er Specialsektoren i Region Nordjylland, der kommer til at drive det nye botilbud, når det står færdigt. Det er de nordjyske kommuner, der har ønsket etableringen af botilbuddet, som vil være det første af sin art i Nordjylland. Kommunerne har oplevet et stigende behov for et specialiseret tilbud til netop denne sårbare gruppe.

Botilbuddet, der er målrettet børn og unge i alderen 14-23 år med svær selvskadende adfærd, kommer til at have 10 værelser med badeværelse, mens der er fælles køkken og opholdsrum. Derudover er der mindre opholdsenheder, undervisnings- og mødelokaler og administrations- og personalefaciliteter.

Det er Region Nordjylland, der er bygherre. Totalentreprenøren Magnus Thomsens Eftf. ApS har givet tilbud i samarbejde med Krogh Arkitektur A/S og Viborg Ingeniørerne A/S.

Kontakt:

Vibeke Gamst (K), formand, Psykiatri- og Socialudvalget, Region Nordjylland
Tlf.: 2555 9335, Mail: vig@rn.dk

Opdateret