Ring Rigtigt

Ring Rigtigt

Ring rigtigt

Egen læge, lægevagten eller 112?

Det kommer helt an på situationen. Hvis du er kommet til skade eller er blevet pludselig syg, så ring til lægevagten på 70 150 300 uden for din egen læges åbningstid. Ring til 112, hvis nogen er i livsfare. Er det ikke akut, skal du altid ringe til din ege læge.

Husk det, så ringer du altid rigtigt.

Formål med kampagnen

Formålet med Ring Rigtigt er at få nordjyderne til at tænke sig om en ekstra gang, før de ringer til lægevagten eller 1-1-2.

Vi stiller med et glimt i øjet skarpt på de situationer, hvor borgere ringer med skader, symptomer eller sygdom, der ikke er akutte. Med henvisning til borgernes fornuft, håber vi, at de tænker sig om en ekstra gang og ringer derhen, hvor den rette hjælp er.

Del kampagnen

Skulle du, din virksomhed eller forening have lyst til at dele kampagnebudskabet, vil vi blive meget glade for det. Kontakt kommunikationskonsulent Katrine Mørk, 41 61 63 41, katrine.moerk@rn.dk, hvis du er interesseret i at få materialer til deling tilsendt.

Du er meget velkommen til at bruge filmene herunder, f.eks. dele dem på Facebook. Klik på filmen for at se dem. Du deler ved at klikke på det lille netværksikon i bunden af filmen.

Har du mulighed for at vise kampagnen på infoskærm, kan du hente filer herunder - der er links ved de enkelte plakater.

 

Thomas - brug egen læge

Thomas - brug egen læge

Thomas er praktiserende læge. I lægevagten er der ofte rigtig mange, der ringer ind lige efter kl 16, hvor lægevagten åbner på hverdage. Lægevagten vil derfor gerne informere om og opfordre til, at man ringer til egen læge i hele lægehusets åbningstid - altså 8-16. Der vil altid være personale, der kan hjælpe med at vurdere, om henvendelsen er så akut, at man skal tilses med det samme, eller om man f.eks. kan få en tid til næste dag.

Thomas - alment praktiserende læge

Thomas - syge børn

I lægevagten er der mange bekymrede forældre, der ringer ind, hvis børnene har feber, er utilpasse og har ondt i ørerne. Det vigtigste er at se på børnene. Drikker de nok væske, og har man god kontakt med barnet, er det ikke akut, og man skal ikke ringe til vagtlægen. Har barnet ondt i ørerne vil behandlingen de først to døgn altid være panodil eller anden smertestillende, man skal først kontakte lægen, hvis smerterne fortsætter efter to døgn.

Anne, sundhedsfaglig visitator

Anne 

Anne er sundsfaglig visitator og tager telefonen, når borgerne ringer 1-1-2 og har brug for en ambulance. Hendes opgave er at hjælpe akut alvorligt syge og tilskadekomne borgere. Anne oplever jævnligt, at borgere ringer med mindre skader og sygdom, f.eks. en forstuvet ankel eller arm. Det er ikke opgaver for en ambulance, men egen læge eller lægevagt.

Rasmus, sundhedsfaglig visitator

Rasmus 

Rasmus arbejder i den præhospitale enhed. Det er her, du bliver stillet igennem til, hvis du ringer 1-1-2 og har brug for en ambulance. Rasmus oplever jævnligt, at unge fulde mennesker ringer 1-1-2 i håb om en mirakelkur for deres fuldskab. Den findes ikke, du skal hjem i seng, ikke i en ambulance.

Hør desuden Rasmus fortælle i Radio Nordjyske om hvornår man skal og ikke skal benytte 1-1-2. Der er to små klip på et par minutter hver

Klip 1- Klip 2

 

En plakat til (næsten) enhver lejlighed...

Der kan gøre dig lidt klogere på vores akutte tilbud :-)

 Rigtig syg Rigtig feber

 

Tommelfingerreglen Ring lægevagt

Donwload "Tommelfingerreglen" til infoskærm Download "Hej lægevagt" til infoskærm

Og vores julespecial

Rigtig fuld Rigtig mæt