Ring Rigtigt

Ring Rigtigt

Ring rigtigt

Egen læge, lægevagten eller 112?

Det kommer helt an på situationen. Hvis du er kommet til skade eller er blevet pludselig syg, så ring til lægevagten på 70 150 300 uden for din egen læges åbningstid. Ring til 112, hvis nogen er i livsfare. Er det ikke akut, skal du altid ringe til din ege læge.

Husk det, så ringer du altid rigtigt.

Hvorfor?

Formålet med Ring Rigtigt er at få nordjyderne til at tænke sig om en ekstra gang, før de ringer til lægevagten eller 1-1-2.

Vi stiller med et glimt i øjet skarpt på de situationer, hvor borgere ringer med skader, symptomer eller sygdom, der ikke er akutte. Med henvisning til borgernes fornuft, håber vi, at de tænker sig om en ekstra gang og ringer derhen, hvor den rette hjælp er.

Del kampagnen

Skulle du, din virksomhed eller forening have lyst til at dele kampagnebudskabet, vil vi blive meget glade for det. Kontakt evt. kommunikationskonsulent Katrine Mørk, 41 61 63 41, katrine.moerk@rn.dk, hvis du er interesseret i at få materialer til deling tilsendt.

Har du mulighed for at vise kampagnen på infoskærm, kan du her hente to plakater i to forskellige formater.

Tommelfingerregel, format 16:9, format 4:3

Lægevagt dialog, fiskekrog i kinden format 16:9, format 4:3

Lægevagt dialog, brækket ankel format 16:9, format 4:3

Anne, sundhedsfaglig visitator

Anne 

Anne er sundsfaglig visitator og tager telefonen, når borgerne ringer 1-1-2 og har brug for en ambulance. Hendes opgave er at hjælpe akut alvorligt syge og tilskadekomne borgere. Anne oplever jævnligt, at borgere ringer med mindre skader og sygdom, f.eks. en forstuvet ankel eller arm. Det er ikke opgaver for en ambulance, men egen læge eller lægevagt.

Charlotte, alment praktiserende læge

Charlotte, praktiserende læge 

Charlotte er praktiserende læge og formand for lægevagten i Region Nordjylland. Hun og hendes kolleger i lægevagten har fokus på at hjælpe akut syge eller tilskadekomne. Receptfornyelse, børneorm og ondt i ryggen er ikke akut, så her skal man kontakte egen næste i den almindelige åbningstid.

Hør også Charlotte fortælle i Radio Nordjyske om, hvordan man skal og ikke skal bruge lægevagten. Det er to små klip på et par minutter hver

Klip 1 - Klip 2

Rasmus, sundhedsfaglig visitator

Rasmus 

Rasmus arbejder i den præhospitale enhed. Det er her, du bliver stillet igennem til, hvis du ringer 1-1-2 og har brug for en ambulance. Rasmus oplever jævnligt, at unge fulde mennesker ringer 1-1-2 i håb om en mirakelkur for deres fuldskab. Den findes ikke, du skal hjem i seng, ikke i en ambulance.

Hør desuden Rasmus fortælle i Radio Nordjyske om hvornår man skal og ikke skal benytte 1-1-2. Der er to små klip på et par minutter hver

Klip 1- Klip 2

 

En plakat til (næsten) enhver lejlighed...

Der kan gøre dig lidt klogere på vores akutte tilbud. Du må gerne dele dem på Facebook :-)

Rigtig feber Rigtig syg

Tommelfingerreglen Ring lægevagt

 Og vores julespecial

Rigtig fuld Rigtig mæt

 

 

 

 

HTX-samarbejde

HTX-samarbejde 

Eleverne i 3.G på HTX, Film- og Medielinjen i Aalborg har arbejdet videre med Ring Rigtigt kampagnen. De har været rigtig gode og kreative og er kommet med nogle sjov, skæve, alvorlige bud på deres version af en Ring Rigtigt-video.

Se videoerne her