Uddannelsens opbygning
Uddannelsen tager to år og veksler mellem praktik og skoleophold på Aalborg Handelsskole.
Skoleophold
Skoleopholdene varer 13-15 uger i alt. Her går du i klasse med andre elever der tager samme uddannelse som dig., og du har fag som fx mundtlig & skriftlig kommunikation, administration & sagsbehandling og økonomi. Fagene er med til at støtte de ting du lærer i din hverdag på dit praktiksted. Du får desuden mulighed for at deltage på studietur til Bruxelles som valgfag.
Videreuddannelse, imens du tager grunduddannelse
Du får mulighed for at tage ekspertfag på handelsskolen, som et led i din uddannelse. Ekspertfag er valgfag på Kommunomuddannelsen, som typisk er den videreuddannelse som kontorassistenter vælger. Du får altså mulighed for at starte din videreuddannelse allerede imens du er kontorelev.
Praktikstedet
Det er vigtigt for os, at du får en bred uddannelse som giver dig flest mulige kompetencer. På den måde kan du finde den retning, der er den rette for dig. Derfor vil du i løbet af din elevtid være i tre forskellige afdelinger, og du kender planen for din turnus når du starter.
Forløbene er forskellige, men fælles for dem er, at alle elever får viden om og kompetencer indenfor regnskab, løn og personaleadministration, kommunikation, sagsbehandling og digitalisering.
Herunder kan du se to eksempler på, hvordan et elevforløb kunne se ud. Hvordan dit forløb bliver taler vi om, så det matcher dine evner og ønsker. Du kan læse om afdelingerne og de opgaver man løser som elev her Center for Administration (rn.dk).

I hver afdeling har du en fast oplæringsansvarlig, som har ansvar for at du lærer det du skal, og som sikrer at du altid kan få hjælp. Vi evaluerer løbende din læring og trivsel, så du kan være sikker på at få mest muligt ud af din uddannelsestid.
Alle steder vil du hurtigt opleve at få selvstændige opgaver og ansvar, og dermed udvikle dig indenfor faget. Du indgår som kollega i afdelingen, og vil møde et godt og uformelt arbejdsmiljø, hvor vi har fokus på at vi trives i vores hverdag.
Elevfællesskab
Ud over dine kollegaer i din afdeling, vil du også få en gruppe kollegaer på tværs af afdelingerne – nemlig de øvrige elever.
Vi har mellem 8 og 10 elever hele tiden, som sammen driver ”Elevklubben”. I elevklubben spiser I fælles frokost hver uge, holder møder med sociale og faglige indslag, holder fester og hygger, og sparrer med hinanden i hverdagen og om faglige problemstillinger. Elevklubben tager også på ture og besøge fx Danske Regioner i København, sygehusafdelinger eller det nye sygehusbyggeri, og de inviterer på velkomsthygge på din første arbejdsdag. Mulighederne i elevklubben er mange, og du kan være med til at sætte retningen.