Den almen medicinske speciallægeuddannelse er opdelt i to dele, hvoraf den første del, Introduktionsuddannelsen, består af en 6 - 12 måneders introduktionsstilling i en almen praksis. Anden del af speciallægeuddannelsen i almen medicin, Hoveduddannelsen, har en varighed på 4½ år, hvoraf i alt 2 år af ansættelsen finder sted i almen praksis og i alt 2½ år finder sted på et udvalg af sygehusafdelinger.
Er du faglig indsigtsfuld, og har du gode kommunikative og samarbejdsevner der kan rumme en lægefaglighed, der indeholder både konkret medicinsk viden og vilje/evne til omsorg og empati? Er du til selvstændigt ansvar, stort fagligt overblik og afvekslende arbejde blandt patienter du kender, børn såvel som voksne? Så er almen medicin måske noget for dig.
Følg med her på siden eller på job.rn.dk, hvor der fire gange årligt bliver opslået introduktions- og hoveduddannelsesstillinger i specialet almen medicin.
Hvor skal du være i uddannelsespraksis?
Som udgangspunkt vil regionen gerne opnå det bedst mulige match mellem tutor- og uddannelseslæge, derfor kan du som uddannelseslæge i Region Nordjylland selv fremsætte ønsker i forhold til valg af uddannelsespraksis. Ved tildeling af praksis for intro- eller hoveduddannelsesstillinger, har du derfor som udgangspunkt mulighed for selv at finde en uddannelsespraksis. Praksis skal så vidt mulig ligge i optageområdet til det hospital, hvor du har dit hospitalsophold. Dog er det trods gensidig aftale mellem uddannelseslæge og tutor ingen garanti for, at ansættelsen kan godkendes.
Du har mulighed for at indgå en såkaldt ”forhåndsaftale” med en uddannelsespraksis, inden du søger stillingen. Det betyder, at du har en aftale, som kan træde i kraft under forudsætning af, at du får tilbudt en stilling, samt at praksis kan godkendes af uddannelsessekretariatet. Hvis du får tilbudt en stilling og ikke selv har fundet en uddannelsespraksis, kan uddannelsessekretariatet hjælpe med en liste over ledige uddannelsespraksis.
For at se et kort over praksis i Region Nordjylland og læse mere om principper for tildeling af uddannelsespraksis, kan du læse mere på vores hjemmeside.
Vidste du, at du får et løntillæg, når du er ansat i en introduktions- og hoveduddannelsesstilling i Region Nordjylland?
Der ydes et pensionsgivende tillæg ved ansættelse i intro- eller hoveduddannelsesstillinger i Region Nordjylland. Ved ansættelse i sin første introduktionsstilling ved Region Nordjylland, senest et år efter afsluttet klinisk basisuddannelse, ydes der et pensionsgivende tillæg på ca. 4.000 kr. om måned (niveau 31.03.2018).
Særligt for introstillinger i almen medicin, ydes der et pensionsgivende tillæg på ca. 4.200 kr. om måned (niveau 31.03.2018). Tillægget kan variere afhængig af, om man er ansat i 6 eller 12 måneder. Du kan læse mere om tillægget i
Forhåndsaftale mellem yngre læger og region Nordjylland vedr. læger med klinisk basisuddannelse der overgår til introduktionsstillinger herunder introduktionsstilling i almen medicin
Ved ansættelse i sin første hoveduddannelsesstilling, ydes der et pensionsgivende tillæg på ca. 2.800 kr. månedligt (niveau 31.03.2018) til læger ved ansættelse på hospitalerne i Region Nordjylland eller læger i AP-blokstillinger. Tillægget bortfalder, når lægen bliver 1. reservelæge eller efter 30 måneder. Tillægget varierer iht. lønbrøken. Du kan læse mere om tillægget i Forhåndsaftale mellem yngre læger og region Nordjylland, vedr. ansættelse i AP-blokstillinger. Du kan læse mere om tillægget for ansatte på sygehusene i Forhåndsaftale mellem yngre læger og region Nordjylland, vedr. tillæg til læger i 1. hoveduddannelsesforløb.
De ovenstående aftaler er godkendt og underskrevet af de relevante parter d. 12-11-2019.